tisdag 24 april 2012

Vilken dag!

Ett sånt underbart vårväder! Solen öser ner från en klarblå himmel och vi har nästan 13 grader varmt...
Har suttit ute lite, men man ska ju vara försiktig med solen i början. Blev ju ingen thailandresa den här våren, så jag har ingen grund heller...

Älsklingen och jag har varit till jurist och skrivit testamente och ett äktenskapsförord (som gäller från det att vi gifter oss förstås).
Vi har pratat om det länge och det är skönt att det är gjort nu.
Man vet aldrig vad som händer och vi ligger ju ute på vägarna ganska mycket också...Fast vi har nog tänkt leva väldigt länge till! :))

Axlar och nacke är nästan helt bra igen. Jag hindras inte av någon värk iallafall...det knäpper och känns lite trött emellan när jag håller på med något...och då får jag vila en stund.

Såg att vitsipporna har börjat komma nu också. Blåsippshav har det ju funnits ett tag, men vitsipporna är ett vackert vårtecken med vita mattor i hagarna. Mycket finare än vårsnö!! :))

Tidigt i morse fick jag sätta i öronproppar för att kunna sova...
Fåglarna kvittrade och pep som tokiga. Det brukar inte störa mig, men jag tror det satt en precis utanför fönstret och gormade. På viken är det också livat...dygnet runt! Två kärlekskranka tranor är i år ett nytt inslag i ljudkakafonin...blandat med de vanliga doppingarna, sothönsen, änderna, knipor och skrakor...
Koltrast och taltrast förgyller kvällarna med sin skönsång, och nu väntar jag bara på näktergalningen... :))

kram

8 kommentarer:

  1. Svar
    1. Ja just det! Den glömde jag. :))

      Radera
  2. Låter ändå härligt, att bli väckt av fågelsång! :-)! Får mig en tankeställare, när du skriver om testamente och äktenskapsförord...vi har väl inga planer på giftermål, men med tanke på samboskap och mina barn och dina barn kanske man ändå borde se över saken.
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är jätteviktigt att ha koll på såna saker! Det kan bli hur tokigt som helst annars, precis med tanke på alla barnen. Sen är det viktigt att själv gå hel ur ett förhållande OM det skulle spricka. Ingen av oss har någon tanke på det, det är jag övertygad om, men pengar och värden har i alla tider gjort monster av folk. Som sambo har man rätt dålig trygghet om den andre dör...speciellt om det finns efterlevande barn. Lycka till! :))

      Radera
  3. Vi skrev testamente, sen efter vi gift oss skrev vi ett äktenskapsförord oxå, i fall om, man vet aldrig vad som kan hända i framtiden.

    Maria

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej...man kan inte veta. Bättre vara på säkra sidan iallafall. :))

      Radera
  4. Låter som om grundstämningen i livet vänt lite i alla fall :) Låter som om det finns en del ljus och glädje i tillvaron, GOTT :) Och kram! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jodå, det finns mycket ljust och gott i livet, men ibland tar det tråkiga överhand ett tag...som när man har ont och så, är det lättare att tappa humöret. Det går väl i vågor som allt annat. Nu känns det iallafall väldigt bra igen! Kram! :))

      Radera