måndag 25 juni 2012

Jomenvisst

Så länge gick det.
Vitsen med "tredje part" vid kommunikation mellan föräldrarna spårar ur redan innan vi ens haft nytta av den.
(Vad var det jag sa?)
I och för sig funkar det på så sätt att nu får tredje parten ilskna mail fullt med osanningar och falska påståenden...och vi slipper...än så länge...
Men jag tror ju bara det är en tidsfråga innan vi är tillbaks på ruta ett igen.
Önskar att man bara kunde skaka på huvudet åt eländet...men det drabbar i högsta grad tösen,
och det kan man inte blunda för...
Så är det bara.
Nu får vi fortsätta samla bevis och smutsig byk inför vad som verkar omöjligt att undvika...en tingsrättsförhandling om vårdnaden.
Tredje parten har varit medveten om vår situation från början...men nu först riktigt börjat förstå vad vi har att göra med.
Undrar om någon myndighet någonsin kommer att fatta...

4 kommentarer:

  1. Hoppas verkligen att ni orkar!
    Vågar man önska dig, er, en bra sommar ändå?
    Jo, det gör jag!
    Må ni få frossa i jordgubbar, se underbara solnedgångar myggfritt, alltid få köttet perfekt grillat, måttlig solsveda... ja ni vet.. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha! Jovisst ska vi ha en underbar sommar...vi har ju varann. :)) Vi försöker glömma eländet emellan gångerna, fast det är rätt så deprimerande när det håller på. Först bryter man ihop en stund, sen går man vidare och tänker på annat. Ha en fin sommar du med! :))

      Radera
  2. Men måste den tredje parten informera er ingående? Skulle inte den rensa bort, så ni slapp all skit?
    Jättetråkigt att det ska behöva gå så långt som till tingsrätten.
    Önskar er en underbar sommar, njut av varandra och allt positivt i livet...trots allt. Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nej, hon ska inte informera, men hon vet inte riktigt hur hon ska förhålla sig ännu. Det kommer sådana knasigheter som är svårt att undvika att fråga upp om, liksom. Sen är ju förutsättningen att BÅDA föräldrarna går med på att ha en tredje part, och det är där det håller på att fallera, dvs "-Jag har aldrig gjort ett sånt avtal", eller "-Det har jag aldrig gått med på"...fast det var kristallklart på mötet hur det skulle gå till. Sånt är svårt att överbevisa när människan är så totalt "ovetande" till allt hon gått med på, och ändrar sig efter hur det passar henne just för tillfället. Jag ifrågasätter starkt om hon öht är kapabel att ta hand om ett barn, när hon inte vet vad hon skriver på, säger eller skriver, eller kommer överens om... Det är fullkomligt omöjligt att få henne att inse att det hon gör är fel, och att hon inte står över lagar och förordningar. Vi har ändå ett umgängesavtal med tingsrätts-status och det är tack vare det pappan alls får träffa sin dotter. Inga problem att få polishämtning heller, om det skulle behövas. (Hon har hotat med att resa bort med tösen inför umgänge och då ville vi veta hur vi skulle agera i sånt fall) Jo, vår sommar kunde se bättre ut, men det gör gott att det är så många mil emellan oss och henne!

      Radera